Bitmeyen kartuş sisteminde yazıcılar mürekkep püskürtmeli ve kâğıda direkt olarak küçük mürekkep damlaları püskürterek çalışır. Bu işlem için püskürtme kartuşu kullanılmaktadır. Tank sistemi hortum ve kartuş bağlantısı yazıcıya zarar vermeden monte edilmektedir.

 

           Bitmeyen kartuş sistemi kısaca tanklı sistem olarak düşünülebilir. Bu tanklar hortumlar vasıtası ile yazıcının içinde bulunan kartuşlara mürekkep aktarmaktadır. Bu sayede her bir A4 kağıt için baskı maliyeti azalarak kalite kullanım ömrü artmaktadır. Üstelik Bitmeyen Kartuş sisteminde kartuş tanklarının şeffaf olması tıpkı mürekkepli kalem gibi bitmeden görülmesi ve iş akışının yavaşlamasına ve olası sorunların önlenmesine de yardımcı olmaktadır.

 

Klasik yazıcı sistemlerinde olduğu gibi bitmeyen kartuş sisteminde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. İkişer haftalık periyotlar ile renkli sayfa çıktısı alınarak sistemin çalışır olması kontrol edilmelidir. Mürekkep tanklarının enjekte süreci düşünüldüğünde aynı seviyede olması gerekmektedir. Mürekkep tankının tamamının bitmesini beklemeden ekleme yapılması işlerlik bakımından önemlidir. Küçük tıpaların kapatılıp büyük hava tıpalarından ekleme yapılarak doldurulması önemlidir.

 

Bitmeyen kartuş sistemi ne kadar önemli bir sistem olsa da yazıcı temizliği ve bakımı da o kadar önemlidir. Yazıcının mutlaka haftalık periyodik olarak toz bakımı yapılmalı ve kullanılan malzemelerin de alkolsüz ve yazıcıya zarar vermeyen malzemeler ile kullanılmalıdır. Ömrü de o kadar uzun olur.

 

Özellikle kullanım da unutmayın ki bu kartuşa ne kadar iyi bakılır ise ürün sıklığı fazla olan işyerlerinde gerek kullanım alanları gerekse de kullanım sıklığı göz önüne alındığında yazıcı hatalarının önüne geçmek ve ürün ömrünü artırmak için mutlaka periyodik temizlikleri yapılmalıdır.

 

Bir yazıcıda karşılaşılabilecek hatalardan bazıları ise kurulum kaynaklı hatalar, yazdırma sorunlarından kaynaklanan hatalar, kağıt sıkışıklığı ve hatalı besleme, hata mesaj ve bellek kartı sorunları ile karşılaşılabilmektedir. Tüm bu hatalar kullanıcı kaynaklı hatalar olabildiği gibi sistemsel hatalarda çok düşük ihtimalli de olsa olabilmektedir. Öncelikle hatanın kaynağı sonrasında ise çözüm yolları araştırmalı ve bilindik marka ve servis ağı olan sistemler kullanım devamlılığı için yardımcınız olacaktır.

(0) Yorumlar

Yorum Yap